Telefon: 060 35 71 88

info@mcv.md

Avantajele construcțiilor din panouri modulare (SIP)


Izolare termică

Panourile SIP nu sînt masive , dar asigură o izolație termică ,foarte înaltă datorită materialelor din care sunt confecționate. Prin urmare, nu va fi necesară izolarea suplimentară a pereților ca în cazul construcțiilor din cărămidă, iar suprafața utilă a casei se va optimiza din contul pereților subțiri.

Greutate redusă

Panourile SIP sînt foarte ușoare, fiind alcătuite în principal din spumă de polistiren, material ușor și durabil. Rolul de carcasă revine bârnelor, iar cele două fețe ale ”sandwich-ului” plăcilor OSB de 12 mm. Aceste construcții pot fi înălțate și pe soluri dificile cum sunt cele cu ape subterane de adâncime mică. Este posibil să construiți noi etaje din panouri sandwich pe deasupra celor existente.

Izolare fonică bună

Spre deosebire de apartamentele din oraș, izolarea fonică în casele particulare nu este absolut necesară, însă unii proprietari nu sunt împotrivă. Panourile SIP sunt excelente izolatoare fonice întrucât reduc semnificativ nivelul de zgomot și absorb sunetele în interiorul încăperii. După nivelul de absorbție a sunetului, panourile sandwich pot fi comparate cu pereții din cărămidă. Ele absorb mai rău undele sonore și vibrațiile (cum ar fi cele produse la mers), dar o mochetă peste pardoseală poate salva situația.

Duritate ridicată

Panourile sandwich se comportă excelent și în caz de cutremur datorită construcției .

Termeni de execuție restrânși

O casă din SIP panou se execută în doar câteva luni. Toate elementele sunt prefabricate și pot fi montate indiferent de sezon. .

Costuri mai reduse